اطلاعات در مورد پمپ کفکش و انتخاب پمپ کف پوش مناسب چگونه است؟
پمپهای کفکش از نوع پمپهای سانتریفیوژ (گریز از مرکز) مستغرق هستند و چگونگی کارکرد این پمپ های به این صورت است که یک موتور الکتریکی، پمپ را به حرکت درآورده و در نتیجه انرژی جنبشی سیال افزایش یافته و سیال پمپاژ میشود. فشار سیال خروجی به میزان چرخش پروانهها بستگی دارد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، بنابر اعلام فامکو، از پمپ کف کش اصولاً برای پمپاژ آبهای تمیز و بدون آلودگی یا لجن استفاده کرد.
چند نوع پمپ کف کش با جزئیات:
پمپهای کف کش چند نوع میباشند و از جهات مختلف میتوان آنها را دستهبندی کرد که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پمپ کف کش ساده
پمپ کف کش فلوتر دار(دارای قطع کن برقی)
کف کش آب از بغل
کف کش آب از رو
انواع خنک کاری پمپ کف کش:
آب خنک (موتور به وسیله آب خنک میشود)
روغن خنک (موتور به وسیله روغن خنک میشود)
انواع خازن کف کش:
پمپ ها از نظر خازن دارای دو نوع خازن بیرونی و خازن درونی هستند. در حالت بیرونی، خازن بیرون از پمپ قرار میگیرد. اما در حالت درونی، خازن در داخل محفظهای درون پمپ قرار میگیرد.
و از نظر فازبه دو نوع:
پمپ کف کش تک فاز
پمپ کف کش سه فاز
خازن بیرون (تک فاز)و خازن درونی(سه فاز)میباشد.
جزئیات خازن کف کش:
کف کشهای تکفاز با دهانه خروجی درسایز های ۱ و ۱/۱.۴ و ۲ و ۳ اینچ و کفکشهای سه فاز با دهانه خروجی در سایزهای ۲ و ۳ و ۴ و ۶ اینچ تولید و توزیع میشود.
برق استفاده شده برای راه اندازی پمپ میتواند تک فاز یا سه فاز باشد. پمپ های تک فاز با برق ۲۲۰ولت و پمپ های سه فاز با برق ۳۸۰ولت کار میکنند. انتخاب نوع برق مصرفی کاملا بستگی به مکان استفاده از دستگاه و میزان و نوع مصرف از دستگاه دارد.
با توجه به گستردگی انواع پمپ کف کش، انتخاب این نوع محصولات با دشواریهای خاص خود روبرو است، لذا همواره پیشنهاد میشود جهت انتخاب صحیح پمپ کف کش با کارشناسان حرفهای در این زمینه مشاوره کرده تا بهترین پمپ کف کش را با توجه به نیازهای شما انتخاب کند.
چگونگی انتخاب پمپ کفکش
مهم ترین نکاتی که باید موقع انتخاب کفکش ها به آنها توجه بیشتری کرد قدرت الکترموتور، میزان آبدهی، قطر دهانه خروجی هست و توصیه میشود قبل از انتخاب پمپ کف کش، به دبی و نمودار ارتفاع یا هد پمپ توجه کنید.
اجزاء اصلی پمپ کفکش چیست؟
1-پروانه
2-الکترو موتور
3-محور
4-حلزون
5-درزگیر مکانیکی
6-کابل
7-متعلقات
انواع جنس بدنه پمپ کفکش
پمپهای کف کش، معمولاً از جنس استیل، چدن، آلومینیوم و پلاستیک ساخته میشوند که بر اساس نوع کاربری، مورد استفاده قرار میگیرند.
بهعنوان مثال در مناطقی که آب شور و یا دارای خاصیت اسیدی باشد از کفکش استیل و یا کفکش با بدنه پلاستیک استفاده میشود و همینطور در مناطقی که آب منابع زیرزمینی قابل شرب باشد از کف کش بدنه چدن یا آلومینیوم استفاده میشود.
درضمن از این کفکشها فقط میتوان برای پمپاژ آبهای تمیز و بدون آلودگی یا لجن استفاده کرد.
در کجا از پمپ کفکش استفاده میشود؟
آبیاری مزارع کشاورزی
مصارف مسکونی
پمپ کفکش چاه آب
انتقال سیالات مختلف صنایع غذایی و دارویی
انتقال آب مخازن و استخرها
( تخلیه پسابهای فاضلاب (با غلظت کم
انتقال آب تمیز و صاف
استفاده در فوارهها
تخلیه پسابهای ناشی از باران
چرا از فلوتر در پمپ کفکش استفاده میشود؟
دلیل اصلی استفاده از فلوتر یا اتومات این است که جلوگیری میکند از سوختن پمپ وچگونگی کار کردن آن به صورت زیر میباشت...
خشک کار کردن پمپ آب کفکش موجب سوختن الکتروموتور آن میشود، به همین جهت برای کنترل سطح سیال و جلوگیری از کارکرد بیش از حد موتور پمپ آب کفکش، باید از یک فلوتر یا کنترل سطح استفاده کرد.
نحوه کار در پمپهای مستغرق فلوتردار به این صورت است که هنگامیکه سطح آب پایین بیاید بهفرمان فلوتر جریان برق قطع شده و پمپ از کار میایستد و هنگامیکه سطح آب بالاتر از پمپ بیاید بهفرمان فلوتر، جریان برق وصل شده و پمپ مجدد شروع به کار میکند. فلوتر یا اتومات بر روی پمپ قابل نصب است. درصورتیکه پمپ کف کش خریداری شده بدون فلوتر باشد میتوان در صورت تمایل فلوتر را جداگانه خریداری و روی پمپ نصب کرد.
اما باید دقت داشته باشیم در صورت نصب پمپ آب کف کش در داخل چاه بهتر آن است با قرار دادن سبدی پلاستیکی در زیر آن از قرار گرفتن آن در کف چاه جلوگیری به عمل آید که مانع ورود ذرات تهنشین شده در کف چاه به کف کش شود.
این نوع پمپ ها باید غرق در اب باشند اگرپمپی زیر حداقل ارتفاع کار کند برق زیادی مصرف کرده و در نهایت از کار میافتد.
نوع دیگر پمپ کف کش از نظر پروانه ای چیست؟
یکی دیگر از دسته بندیهایی که میتوانخیلی مهم باشدکه برای انواع پمپ کف کشدر نظر گرفت، دسته بندی بر اساس نوع پروانه میباشد.
در این دسته بندی، پمپ ها در 2 گروه:
-پروانه بسته
-پروانه باز
پمپ های کف کش از چه جنسی ساخته میشوند؟
پمپهای کف کش با توجه به اینکه ممکن است برای مصارف گوناگونی مورد استفاده قرار گیرند، از نظر نوع جنس و آلیاژ به کار رفته در ساخت آنها، دارای انواع مختلفی هستند. برخی مواقع ممکن است از پمپ کف کش برای پمپاژ سیالاتی استفاده شود که خاصیت خورندگی داشته باشند، که در این حالت بهترین نوع آلیاژ، استیل میباشد. برخی مواقع نیز ممکن است سیالات به صورت آب شور باشند که معمولاً از جنس پلاستیکی استفاده میشود.
پس بر این اساس میتوان پمپ کف کش را از نظر نوع مواد به کار رفته در ساخت بدنه و پروانه، به دستههای زیر تقسیم کرد:
کف کش استیل
کف کش چدن
کف کش برنزی
کف کش پلاستیکی
کف کش آلومینیوم
کف کش تکنو پلیمر
کف کش اسکوبایی
نکته های مهم برای کسانی که از پمپ کف کش استفاده میشود؟
کسانی که میخواهند از این پمپ ها استفاده کرده و از ویزگی های این پمپ به صورت کامل استفاده کنند باید به بعضی از نکات توجه داشته باشند در ادامه قصد داریم تا به بیان برخی نکاتی بپردازیم که لازمه عملکرد مناسب ابن پمپ است.
1-در هنگام استفاده از پمپ مراقب نوسانات برق باشید، زیرا نوسانات احتمالی ممکن است باعث نیم سوز شدن و یا کم کاری پمپ شود. البته احتمال سوختگی بسیار بالا خواهدبود.
2-پمپ کف کش به هیچ وجه نباید بدون آب کار کند، چون باعث سوختن آن میشود.
3-پمپ کف کش باید به صورت ایستاده قرار بگیرد و از کج شدن آن جلوگیری کرد، زیرا به دلیل وجود روغن در آن، چنانچه کج شود روغن درون پمپ نیز کج شده و برای پمپ اشکالاتی را به وجود خواهد آورد.
4-به دلیل جلوگیری از ورود آشغال به درون کف کش و آسیب رسیدن به پروانه، حتماً باید بالاتر از سطح قرار گیرند.
5-به جهت جلوگیری از ورود آشغال نیاز است تا پمپ توسط یک توری گالوانیزه یا پلاستیکی محصور شوند.
6-شیلنگی که به پمپ کف کش متصل میشود، باید از نظر اندازه متناسب (هم اینچ) با پمپ باشد. برای مثال اگر میزان خروجی آب12 اینچ است، باید حتماً از شیلینگ 12 اینچ استفاده شود.
پمپ های کف کش در واقع پمپ هایی عمودی طبقاتی و سانتریفیوژ است که به کمک پروانهها انرژی را به سیال منتقل میکند . برای انجام درست فعالیت ، پمپ بایدبه صورت امل در آب قرار بگیرد، تا بتواند آب را از کف چاه یا استخر به بالا بکشد.در انتهای پمپ های کف کش ، شفت به جداکننده هوا یا محافظ کوپلینگ مکانیکی متصل میشود.از این طریق مایع وارد پمپ شده و به کمک طبقات به سمت بالا روانه میشوند.
انواع اجزای پمپ کفکش چیست؟
کفکشها از لحاظنوع پروانه، نوع پره، برق مصرفی و لوله خروجی به دسته های مختلفی تقسیم میشوند و برای مصارف مختلفی نیز کاربرد دارند. توجه داشته باشید که هیچ یک از کف کش ها نمیتوانند لجن ها یا سیالات دارای ناخالصی را جابجا کنند و فقط برای جابجای آب استفاده میشوند. برای جابجایی سیالات ناخالص نیاز به پمپ لجن کش میباشد. در صنایع پمپ سازیمیتوانید هردونوع پمپ کفکش و لجن کش را با قیمت مناسب خریداری کنید. در ادامه دربارهتفاوت های انواع پمپ کفکش توضیحاتی خواهیم داد.
پمپ کفکش پروانه ای به دو صورت میباشد:
نمیه باز
بسته
پمپ های کفکش معمولابصورت پروانه بسته طراحی میشوند. از آنجا که پمپ کف کش به ندرت برای انتقال سیالات دارای ناخالصی استفاده میشوند، فقط در برخی از مدل های این پمپ صنعتی از پروانه های نیمه باز استفاده میشود.جنس پروانه های داخل پمپ معمولا از:
چدن ، استیل ضد زنگ و یا آلومینیوم میباشد. بنابر این به درجه دمای آب و جنس ناخالصی های موجود در آب را توجه داشته باشید.
منظور از کف کش تک کاناله یا چند کاناله چیست؟
بسته به نوع پروانه پمپ ، تعداد کانال های آن نیز تغییر میکند.اگر پروانه استفاده شده یک پره داشته باشد به آن پمپ کف کش تک کاناله گفته میشود. اگر تعداد پره ها بیشتر باشد، به آن چند کاناله میگویند. تک کاناله یا چند کاناله بودن پمپ های کفکش به میزان جامدات معلق در آب دارد. هر پمپ میتوان آب با میزان معینی از ناخالصی های جامد را با توجه به تعدادکانال ها انتقال دهد.
کفکش لوله بغل و لوله بالا کجا کاربرد دارد؟
کفکش های لوله بغل بیشتر برای استخر ها و تانکر ها و به طور کلی محیط های باز تر استفاده میشود. درحالی که پمپهای کفکش لوله بالا به علت جای کمتری که اشغال میکنند، برای نصب درون چاه ها کاربرد بیشتری دارند. به طور کلی محل قرار گیری لوله خروجی بستگی به مکان استفاده از پمپ کفکش دارد.
و دیگر تفاوت های پمپ های کفکش
نوع طراحی کفشک های پروانه که ممکن است از نوع پروانه گردابی، پروانه حلزونی و… باشد. سایز پمپ ها ، برند و کیفیت ساخت متفاوت و … ممکن است در ساخت انواع پمپ کفکش متفاوت باشد. که با توجه به آنها قیمت پمپ کفکش نیز متفاوت خواهد بود.